Suorahaku

Suorahaku, headhunting tai executive search, tarkoittaa ehdokkaiden etsimistä avoimeen työtehtävään ilman julkista ilmoittelua. Suorahakua on perinteisesti hyödynnetty yrityksen ylimmän johdon rekrytoinneissa. Suorahaku tuo lisää onnistumisvarmuutta rekrytointiin, kun lähestytään kohdistetusti taustaltaan oikeita henkilöitä. 

Tänään suorahakupalvelua käytetään rekrytoinneissa kaikilla organisaatiotasoilla, sillä kilpailu osaajista on kiristynyt. Suorahakuun turvaudutaan useimmiten tilanteissa, joissa perinteinen ilmoitushaku ei ole tuottanut tulosta tai rekrytointi halutaan pitää luottamuksellisena.

Suorahaussa määrittelemme haettavan henkilön profiilin haastatellen yhtiönne vastuuhenkilöä. Etsinnän aikana esittelemme potentiaalisia ehdokkaita teille luottamuksellisesti. Meille tärkeää kaikissa suorahaun vaiheissa on viestintä ja pidämme sekä asiakkaamme että ehdokkaat informoituina sovittuina ajankohtina.

Suorahakupalvelumme on joustava ja henkilö voidaan kaikkien osapuolten niin sopiessa palkata myös koeajaksi henkilöstövuokrausyhtiömme RekryDiili Oy kautta.

Voimme myös etsiä organisaatiollesi nopeasti ja kustannustehokkaasti osaajan parissa viikossa hyödyntäen LinkedIn-palvelussa olevaa verkostoa. Palveluun kuuluu kandidaattien etsintä, keskustelu heidän kanssaan ja testaus sovitun mallin mukaan. Palvelu voidaan räätälöidä myös osissa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: